opc_loader

Een droger kiezen en kopen is een belangrijke investering, of het nu voor dagelijks commercieel gebruik in een trimsalon of een dierenpension is, dan wel voor fok- of showkennels, waar resultaten net zo belangrijk zijn. Het is onze bedoeling u, als klant, nauwkeurige informatie te verschaffen, om u in staat te stellen de juiste keuze te maken.

 

Wat maakt het ene model beter dan het andere?

 

De informatie die waarschijnlijk het vaakst verkeerd geïnterpreteerd wordt, als het gaat over de kracht van een droger, is het aantal Watt, opgegeven door de fabrikant. Het aantal Watt is simpelweg een maat voor het verbruik aan elektriciteit. Aangezien het verwarmingselement van een droger gewoonlijk meer elektriciteit verbruikt dan zijn motor, is het best mogelijk dat een professionele droger die 2000 Watt verbruikt, een hond veel sneller kan drogen dan een kleine handdroger die er 2700 verbruikt (produceert veel warmte maar weinig lucht).

 

Het belangrijkste element is dus LUCHT, bij voorkeur véél lucht. De lucht moet warm zijn, aangenaam voor de hond, maar nooit HEET. Hete lucht beschadigt het haar en de huid, en zal de tijd nodig om het dier te drogen nooit verkorten.

Menu
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch